top of page
DSC_3773.jpg

Principer för webben

Denna sida ligger dold för besökare och syns bara genom webbverktyget för dig som arbetar med webben för NRF. Här finns information som är bra att tänka på i arbetet med hemsidan.

Så här arbetar vi med hemsidan

Så lite tidsbunden information som möjligt

På NRF:s hemsida ska informationen vara så statisk som möjligt eftersom risken annars är stor att den inte blir uppdaterad. Undvik formuleringar som "just nu", "till hösten", "förra året", "ny häst", "vi har 12 ponnyer" osv. Tänk alltid till hur informationen uppfattas om ett år, tre år, ännu längre?

 

Använd mallar eller kopiera gamla sidor

För att behålla samma utseende, färger, typsnitt osv. så är det lättaste sättet att utgå från befintliga mallar och byta ut innehållet snarare än att skapa helt nya sidor. Typsnitt i rubriker är Futura och brödtext DIN Next Light. Använd rätt ordning på rubrikerna, dvs. Rubrik 1 som övergripande rubrik, Rubrik 2 som första underrubrik osv. Det gör det lättare för t.ex. syntolkning. 

Terminsvisa webbmöten

Stäm av information som ska uppdateras två gånger per år med verksamhetschef. Det handlar framförallt om att uppdatera terminstider och avgifter, dvs sådant som kan ändras varje år. Men passa också på att slänga ett öga på övriga sidor för att se om det skett några förändringar i verksamheten som gör att webben behöver uppdateras. 

Redigera för alla slags skärmar

De flesta surfar på mobilen. Därför behöver hemsidan framförallt vara anpassad för mobilskärm. Glöm inte att alltid växla över till mobilläge när du skapat en sida så att du ser att det ser bra ut även där. 

bottom of page